Alla studenter som har en mobil borde också ha ett billigt studentabonnemang.

Varför?

För det första är det betydligt lägre pris än vanliga mobilabonnemang. Dessutom får du som student tillgång till ytterligare en rad rabatter och erbjudanden. Men kom ihåg att även studentabonnemangen skiljer sig åt, och det finns mycket pengar att spara på att läsa på och välja rätt!

Billigaste Mobilabonnemang Student

 AbonnemangSurfSamtalSMS/MMSPris 
Hallon6 GBFriaFria99kr
49 kr/mån
LÄS MER
Vimla 6 GBFriaFria100kr
50 kr/mån
LÄS MER
Fastpris 8 GBFriaFria145kr 145 kr/månLÄS MER
Hallon 10 GBFriaFria149kr
74 kr/mån
LÄS MER
Vimla 10 GBFriaFria150kr
75 kr/mån
LÄS MER
Fastpris 16 GBFriaFria195kr 195 kr/månLÄS MER
Hallon 25 GBFriaFria199kr
99 kr/mån
LÄS MER
Vimla 25 GBFriaFria200kr
100 kr/mån
LÄS MER
Mellan 12 GBFriaFria219kr 219 kr/månLÄS MER
Fastpris 40 GBFriaFria245kr 245 kr/månLÄS MER
Hallon 50 GBFriaFria249kr
124 kr/mån
LÄS MER
Vimla 50 GBFriaFria250kr
125 kr/mån
LÄS MER
Stor 24 GBFriaFria269kr 269 kr/månLÄS MER
Hallon 100 GBFriaFria299kr
149 kr/mån
LÄS MER
Vimla 100 GBFriaFria300kr
150 kr/mån
LÄS MER
Stor 40 GBFriaFria329kr 329 kr/månLÄS MER

 

Som du ser hittar du Hallon och Vimlas studentabonnemang med 6 GB per månad för 99 respektive 100 kr/mån i listan, vilket gör dem till de absolut billigaste studentabonnemangen sett till mängden surf som ingår.

Comviqs abonnemang med 5 GB kan vid första anblick se ut som det billigaste alternativet, men utöver att du faktiskt betalar mer per GB som ingår i abonnemanget var månad finns det ett par saker till att ta i beaktande. Till skillnad från de andra operatörerna låter Comviq dig inte spara

Spara pengar med det billigaste studentabonnemanget

oanvänd surf i din surfpott, erbjuder inte halva priset och ökad data de första månaderna eller bjuder på dina röstsamtal och SMS.

Fördel Hallon och Vimla, med andra ord.

Varför betala för mycket?

Man kan fråga sig vad det egentligen är man betalar för i ett mobilabonnemang. Traditionellt sätt har täckningen varit viktig för priset – operatörer med bra täckning har också kunnat ta bra betalt. Idag är skillnaden i täckning knappt märkbar för 99 % av befolkningen.

För dig som kund är det idel goda nyheter, eftersom fler företag nu konkurrerar på samma villkor och pressar priserna, inte minst för dig som student.

Men vad är haken, kanske du undrar? Hur kan studentabonnemang var så mycket billigare än vanliga abonnemang?

De senaste 10 åren har operatörernas tjänster förskjuts allt mer till internet. Idag kan du lösa eventuella problem utan att behöva få hjälp i en fysisk butik, vilket banar väg för lägre priser. Det gäller särskilt för ”ungdomsoperatörer” som Hallon och Vimla, som helt saknar fysiska butiker. De flesta unga har vuxit upp med tekniken och ser inte detta som ett problem.

Givetvis hör det också till saken att operatörerna ser dig som en investering och har ett intresse av att behålla dig som kund en lång tid framöver. Som student har du ett långt liv framför dig och de hoppas att du ska fastna för deras tjänster och vara så nöjd (eller lat) att du inte byter operatör i framtiden.

Därför kan studentrabatter och studentabonnemang ses som lockpriser för att “fånga upp” framtida lönsamma kunder, och det ska du utnyttja!

Operatörerna med lägst pris

Det är huvudsakligen tre operatörer som slåss om titeln ”Den billigaste studentoperören”. Hallon, Vimla och Comviq är alla dotter-/systerbolag till de stora drakarna Tre, Telenor och Tele2 (i nämnd ordning).

Hallon och Vimla har väldigt liknande erbjudanden och priser, medan Comviq ännu inte anammat surfpott, extra surf vid köp eller halva priset-rabatter. Trots det är alla tre bra alternativ för studenter på jakt efter det billigaste studentabonnemanget.

Student skriver på block med mobil i handen

Välkomsterbjudanden och rabatter för studerande

Två saker är väl värda att hålla i minnet.

För det första har abonnemangen i den här jämförelsen varken bindnings- eller uppsägningstid (med undantag för Halebops uppsägningstid på en månad). För det andra kostar det dig inte ett öre att byta operatör.

Det innebär att du kan spara stora summor genom att då och då nappa på nya erbjudanden. Det är med andra ord ett hett tips att kika förbi den här sidan med jämna mellanrum!

Här är de aktuella kampanjerna i skrivande stund:

  • Hallon Student 6 GB lockar med halva månadskostnaden och 6 GB extra att surfa för i månaden de första tre månaderna.
  • Vimla Student 6 GB erbjuder även de halva månadskostnaden de första tre månaderna.
  • Halebop erbjuder de första tre månaderna gratis för ett extra surfsim (normalpris 49 kr/mån).
  • Comviq har inga erbjudanden.

Frågor och svar

Vem kan teckna ett studentabonnemang?

Riktlinjerna för vem som kan teckna studentabonnemang skiljer sig lite från operatör till operatör, så du bör kolla upp exakt vad som gäller hos just den du är intresserad av. Som regel måste du vara över 18 år och läsa kurser/utbildningar som gör dig berättigad till CSN-bidrag. Hos Hallon, Vimla, Comviq och Halebop är det inte svårare än att du skriver in ditt personnummer direkt på beställningssidan för att du ska få tillgång till studentrabatten. Hallon, Vimla och Comviq erbjuder även samma rabatt till ungdomar under 18 år, så länge en målsman bidrar med sitt personnummer under beställningen.

Hur ofta kan man byta mellan olika mobiloperatörer och abonnemang?
Det beror på om du idag har uppsägnings- eller bindningstid kvar hos din nuvarande operatör (detta gäller oavsett om du är student eller inte). Har du köpt mobil med abonnemang har du oftast bundit upp dig i 24 månader och efter det är det fritt fram att byta. Generellt sett har operatörer ingen eller en månads uppsägningstid. Lågprisoperatörer som Hallon, Vimla och Comviq har ingen uppsägningstid, så du kan byta från den ena månaden till den andra.

Förlorar jag mitt nuvarande telefonnummer om jag byter operatör?

Nej, ingen fara. Samtliga operatörer låter dig behålla ditt nuvarande mobilnummer när du byter till ett studentabonnemang hos dem (så länge du inte har kvar bindningstid på ditt nuvarande abonnemang).

Finns det studentrabatt för mobiltelefoner?

Ja, visst finns det även studentrabatter för mobiltelefoner. Men eftersom det i de allra flesta fallen krävs att du tecknar ett abonnemang med bindningstid i 24 månader så är det frågan om du verkligen tjänar på det. Kom ihåg att du kan spara mycket pengar genom att byta operatör med jämna mellanrum och dra nytta av deras välkomsterbjudanden.

Vilket är det absolut billigaste mobilabonnemanget för student eller ungdom?

I skrivande stund är det Hallon student 6 GB som har det lägsta priset, 99 kr/mån. Tätt därefter kommer Vimla med 6 GB för 100 kr/mån. Båda operatörerna har halva priset de första tre månaderna (Hallon ger dig även 6 GB extra surf/månad) och ger dig möjlighet att spara oanvänd surf i din surfpott till kommande månader.