Det är allt mer populärt bland studenter att beställa stora mobilabonnemang. I takt med att vi använder mobilerna allt mer kommer vi också förbruka mer surf – vilket resulterar i att vi behöver större datamängder. Ett bra alternativ kan vara studentabonnemang med fri surf. Ett tips är att överväga alternativen med stora mängder data – som 50 eller 100 GB. Ofta är de mycket billigare än de med helt obegränsad surf.

Alla studentabonnemang med obegränsad surf

 AbonnemangSurfSamtalSMS/MMSPris 
Fastpris Student 40 GBFriaFria245kr 245 kr/månLÄS MER
Fastpris Student 40 GBFriaFria329kr 329 kr/månLÄS MER
Hallon Student 100 GBFriaFria299kr
149 kr/mån
LÄS MER
Vimla Student 100 GBFriaFria300kr
150 kr/mån
LÄS MER
ObegränsatFri surf!FriaFria549kr 549 kr/månLÄS MER
FrihetFri surf!FriaFria569kr 569 kr/månLÄS MER

I vår jämförelse av fri surf finns också studentabonnemang med riktigt mycket surf med. Detta är för att ge dig fler valmöjligheter, och enligt oss är det konkurrenskraftiga erbjudanden. Söker du bara de bästa finns vår jämförelse av bästa studentabonnemangen redo att hjälpa dig. För de flesta är 100 GB mycket långt, och kan man få det för halva priset blir det helt plötsligt väldigt intressant. Därför finns Comviqs stora studentabonnemang med 40 GB och Hallons dito med 100 GB med i jämförelsen.

Studentabonnemang med fri surf – fördelar

Ett vanlig surfmängd är ca 5-15 GB i dagsläget. Det räcker gott och väl för många, men inte alla. Det beror huvudsakligen på vad du gör på mobilen. Om du mest använder den för att spela spel, hålla koll på mailen och surfa på sociala medier räcker ca 10 GB långt.

När du istället går över på att se mer rörlig bild eller streama ljud kommer du behöva mer surf. I hög kvalitet kan Youtube använda över 1.5 GB i timmen. Då räcker dina 10 GB till knappt 7 timmar, förutsatt att du inte gör någonting annat under hela månaden. I ett sådant scenario är ett studentabonnemang med obegränsad surf att föredra.

Examen student med abonnemang fri surf

En annan fördel med ett studentabonnemang med fri surf är att du känner dig.. fri!

Genom fri surf slipper du oroa dig för att surfen ska ta slut. Man kan säga att du köper dig lite sinnesfrid. För visst kan vi komma överens om att det är irriterande när det kommer ett sms med informationen att du numera har förbrukat dina gigabytes och numera är utestängd från världen. Inte roligt.

Det är inte heller roligt att behöva betala hutlösa priser för de där extra GB om surfen tar slut. Det är en fördel med mobilabonnemang för studenter med obegränsad surf – du slipper betala 50 kr för 1 GB.

Helt obegränsad surf – men bara i Sverige

Alla studentabonnemang med fri surf gäller i Sverige. I Europa har du tyvärr inte rätt till samma tjänst. Hur mycket av din surf som ingår utomlands är beroende på vilken operatör du använder.

  • Telenor ingår upp till 100 GB i Europa, Thailand, Malaysia och Burma
  • Tele2 ingår upp till 30 GB i Europa.
  • Hallon ingår upp till 10 GB i Europa
  • Tre ingår upp till din månadssurf i Europa.

Det kan kännas lite trumpet att ditt nya, stora abonnemang bara går att nyttja till fullo i Sverige. Det är å andra sidan bara drygt ett år sedan de nya lagarna för obegränsad roaming började gälla i Europa, och innan dess var det rent ut sagt hemska priser utomlands. Med det sagt kan vi konstatera att inom några år till så är det stor sannolikhet att lagarna har luckrats upp ytterligare till fördel för oss studenter när det gäller mobilabonnemangen.