Halebop Student är en klassisk favorit hos många av Sveriges studerande tack vare deras billiga studentabonnemang. De har länge profilerat sig som ungdomliga och billiga, något som har lönat sig väl. Du hittar deras erbjudanden i vår jämförelse:

Halebop Student Alla Abonnemang

 AbonnemangSurfSamtalSMS/MMSPris 
Mellan 12 GBFriaFria219kr 219 kr/månLÄS MER
Mellan 24 GBFriaFria269kr 269 kr/månLÄS MER
Stor 40 GBFriaFria329kr 329 kr/månLÄS MER

Som ni ser finns det tre Halebop studentabonnemang att välja på idag:

 • Halebop Student 12 GB för 219 kr
 • Halebop Student 24 GB för 269 kr
 • Halebop Student 40 GB för 329 kr

Valmöjligheterna är med andra ord inte de största, men å andra sidan är abonnemangen i tre bra storlekar som passar många.Vi försöker ändå se det positiva i det lilla antalet: det blir ju enklare att välja! Använder du inte speciellt mycket mobilsurf så är 12 GB valet för dig. Är du istället en storsurfare bör varianten med 40 GB vara mer aktuell. Vill du ha flera alternativ att välja mellan kan vi varmt rekommendera vår topplista bästa studentabonnemang där vi har skapat en topplista med alla operatörer.

Halebop Student surf och täckning

Som nyss nämnt finns två surfstorlekar att välja mellan, nämligen 8 och 30 GB. Det är två bra nivåer som passar den vanliga användaren och den som använder lite mer data. De flesta ungdomar idag klarar sig långt på 30 GB men börjar du streama en del film över 4G-nätet så kan du behöva en större surfmängd. Du får du vända dig till andra operatörer, eftersom att Halebop inte erbjuder mer än 30 GB för studerande.

Halebop Student Logga

Vad det gäller täckning är Halebop studentabonnemang en mycket bra operatör att använda sig av. Det är faktiskt ett dotterbolag till Telia, vilket medför att de använder Telias mobilnät (Sveriges bästa). Du får alltså tillgång till det mest utbyggda och snabbaste mobilnätet i landet, men behöver inte betala samma hutlösa priser som Telia har. Att täckningen är bättre än vad andra mobiloperatörer har märks som mest när du kommer ut på landet. På många platser som är långt från urbana miljöer att Halebop och de enda välfungerande alternativen. Om du då kan välja mellan de två finns det ingen anledning att tacka nej till att få närmast 50 % rabatt, vilket är skillnaden i pris mellan de två studentoperatörerna.

Pris och kundnöjdhet

Halebop student bästa mobiloperatören 2018

Bild från Svenskt Kvalitetsindex.

Pris: Halebop Student har alltid varit billiga och är det än idag. Saken är den att det har tillkommit nya mobiloperatörer med samma nisch som Halebop: medvetna, digitaliserade ungdomar som inte vill betala mer än nödvändigt. De har alltså halkat efter vad gäller prispressen, och idag har de inte längre de billigaste studentabonnemangen. Med det sagt så ska ändå nämnas att de har mycket schyssta priser, och klart billigare än de stora operatörerna.

Kundnöjdhet är en av Halebops stora fördelar. De är så pass bra att de vunnit pris för Sveriges nöjdaste privatkunder inom mobiltelefoni 9 av de senaste 11 åren. Utmärkelsen tas fram av Svenskt Kvalitetsindex (SKI) och är en mycket prestigefull titel inom branschen. För dig som kund betyder det mycket att andra kunder uppskattar deras tjänster. Med stor sannolikhet skulle även du som studerar trivas bra som kund hos Halebop.

Mitt Halebop – här finns allt viktigt

Mitt Halebop är din personliga sida som du loggar in på via hemsidan eller appen. Där finns allt du kan tänka dig:

 • Du kan se alla fakturor och betala
 • Se hur mycket surf du förbrukat
 • Byt storlek på abonnemanget
 • Köp till extra surf

Om din surf har tagit slut en månad och det inte finns någonting i surfpotten finns möjlighet att köpa till extra surf. Det är enkelt att fylla på och det finns i fyra olika paket:

 1. 0,5 GB kostar 39 kr
 2. 1 GB kostar 59 kr
 3. 5 GB kostar 199 kr
 4. 15 GB kostar 299 kr

Beställ med eller utan mobil

Du väljer själv om du vill beställa ditt studentabonnemang med mobil eller utan mobil. Väljer du att teckna både abonnemang och ny mobiltelefon får du en fin rabatt på totalpriset. Det finns alla möjliga modeller tillgängliga på halebop.se med allt från iPhones till Samsung, Huawei och OnePlus. Det finns också begagnade telefoner som är billigare, ett tips till dig som behöver skaffa en lite bättre relation till plånboken. Tänk på att när du tecknar Halebop Student med mobil blir det 24 månaders bindningstid på mobilabonnemanget. Du har självklart 14 dagars ångerrätt som alltid när du handlar på internet, så är du inte nöjd kan du skicka tillbaka mobilen och ångra köpet.

Läser i mobil och bok

Nackdelar med Halebop Student

I vår recension kom i fram till några smärre nackdelar. Dessa är följande:

 • Liten surfpott
 • Gäller bara för de som är över 18 år

Surfpott, det vill säga funktionen som gör det möjligt att spara oanvänd surf till framtiden, är en superbra tjänst. Det tråkiga här är att surfen endast lagras i en månad framåt istället för 12 månader som är standard. Du kan alltså maximalt spara lika mycket surf som du har i ditt Halebop mobilabonnemang student på månadsbasis och inte en GB mer.  Till detta ska åter nämnas att Halebop länge varit väldigt billiga, men att idag finns betydligt billigare abonnemang för studenter.

Omdöme Halebop för studenter

Det är en schysst mobiloperatör som är mån om att ta hand om sina kunder. Det är mycket bra täckning och mobilnät, bra erbjudanden och helt okej priser. Vi kan varmt rekommendera alla våra besökare att testa på Halebop eftersom att de inte har några bindningstider och i övrigt schyssta villkor. Slutligen har de också Sveriges nöjdaste privatkunder, vilket borde tala för sig självt!

TILL HALEBOP.SE