Genom att teckna studentabonnemang med ny mobil kan du spara hundratals kronor varje månad. Priserna skiljer sig markant mellan mobiloperatörer och därmed finns det mycket pengar att spara. Det enda som står i vägen för dig är djungeln av olika kombinationer av abonnemang, mobiler och operatörer.

Därför finns vi här.

Tryck på den mobil som du är intresserad av så sköter vi resten. Och vill du bara ha det bästa studentabonnemanget utan mobil bör du läsa vår stora jämförelse!

  • Alla mobiler här

Prisjämförelse mobiler för studenter

Här finns prisjämförelser av alla mobiler du kan tänkas vara intresserad av. Välj mellan iPhone XS, Samsung Galaxy S9 eller Huawei P20 Pro och se direkt vilka abonnemang som alla operatörer erbjuder. Du hittar jämförelsen inne på respektive mobil – bara tryck på den så hittar du rätt.

Vår jämförelse fungerar precis som vilken annan recension- eller produktjämförelse som helst. Vi har samlat marknadens utbud (alla abonnemang från operatörerna) och presenterar dem på ett överskådligt och enkelt sätt för dig som konsument. Det ger dig den bästa möjliga informationen inför ett köp och möjliggör ett köp som du blir nöjd med. Med andra ord; det kommer bli billigt. Mycket billigt.

Studentabonnemang med mobil kommer ge dig mer pengar till kurslitteratur.

Studentabonnemang med mobil kommer ge dig mer pengar till kurslitteratur – bara du inte somnar.

Abonnemang med ny mobil – varför?

Ofta är mobilen bunden till en operatör i två år från och med ditt köpdatum. När två år har gått och din mobil fått slitageskador och laddar ur efter halva dagen är du intresserad av att köpa en ny. Ett alternativ är att beställa en ny smartphone hos din nuvarande operatör och köra på likadant i två år till. Nackdelen med detta är att du går miste om potentialen hos den resterande marknaden, det vill säga erbjudanden och rabatter hos andra operatörer.

Det andra alternativet är att du kikar på en jämförelse av studentabonnemang med ny mobil – som denna – och får en överblick om skillnaderna mellan operatörerna. I 9 fall av 10 är det billigare att byta studentabonnemang och operatör vid köp av ny mobil.

 

Den billigaste operatören för mobiler

Priset för de senaste mobilerna (utan abonnemang) är snarlika hos alla operatörer och elektronikföretag. Det är en konkurrensutsatt bransch där marginalerna är mycket låga, och istället tjänar företagen de stora pengarna på mobilabonnemangen. Det är också på just abonnemangen som prisskillnaden märks för dig som student. Du kan spara så mycket som 300 kr/mån genom att välja rätt operatör till din nya telefon, helt utan att tumma på tjänstens kvalitet.

Den stora skillnaden i pris är till stor del tack vare nätoperatörernas framfart – Comviq, Hallon, Vimla och Halebop. De är mobilbranschens prispressare som inriktar sig främst till studerande och unga människor. De använder sig av de stora mobilnäten så du behöver aldrig oroa dig för dålig täckning eller övriga problem.

 

Tips till dig som ska köpa ny telefon

Om du vet exakt vilken modell du ska köpa – grattis till dig. Om du fortfarande är lite osäker och känner att du inte vill spendera hela CSN på en mobil kan vi varmt rekommendera en Huawei, OnePlus eller Samsung. Egentligen det mesta förutom Apple senaste modeller.

Speciellt Huawei har seglat upp som en ny favorit världen över och så snart som under 2019 beräknas de ha en större marknadsandel än Apple. Deras flaggskeppsmodeller motsvarar Apples och Samsungs men till ett klart lägre pris. Slutligen bör också Xiaomi nämnas med deras svårslagna policy om att aldrig ha mer än 5% marginal på sina mobiler.